Nieuws/Sport
1779281
Sport

Blind voorgedragen als rvc-lid bij Ajax

Danny Blind

Danny Blind

Danny Blind staat voor een terugkeer bij Ajax.

Danny Blind

Danny Blind

De voormalig hoofdcoach van de Amsterdammers en bondscoach van het Nederlands elftal is voorgedragen als lid van de RvC (Raad van Commissarissen) van de Amsterdamse club.

Van Duivenbode

Blind (56) moet de vacature opvullen die is ontstaan na het vertrek van Theo van Duivenbode. Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op maandag 23 april. De grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de ondernemingsraad van Ajax steunen de voordracht.

Criteria

Leo van Wijk, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, is blij met de terugkeer van Blind. "Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent. Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben. Dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat."