Nieuws/Sport
1780371
Sport

Büttner keert terug bij A-selectie Vitesse

Alexander Büttner

Alexander Büttner

Alexander Büttner keert na ruim twee maanden afwezigheid terug in de A-selectie van Vitesse.

Alexander Büttner

Alexander Büttner

De linksback heeft dat te horen gekregen toen hij maandag voor de tweede keer in een week om de tafel zat met Henk Fraser. De hoofdtrainer liet de 29-jarige Büttner begin januari weten dat hij zich voorlopig bij het beloftenelftal moest melden. Fraser vond de oud-speler van Manchester United niet fit genoeg.

Büttner, die woensdag voor het eerst weer aan de groepstraining meedoet, keerde vorig jaar terug bij de Gelderse club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde daarvoor, naast Manchester United, voor Dinamo Moskou en Anderlecht.

Mogelijkheden

Met de terugkeer van Büttner verschaft Fraser zichzelf weer meer mogelijkheden in de Arnhemse defensie. Bij afwezigheid van Büttner speelde Lassana Faye vrijwel alle duels linksachter, maar de jongeling is bezig aan een reeks zwakke wedstrijden. Ook de in de winterstop aangetrokken Vyacheslav Karavaev kan als linksback uit de voeten.

De Arnhemmers gingen zondagmiddag hard onderuit bij FC Utrecht. De 5-1 nederlaag was de zwaarste die Vitesse dit seizoen voor de kiezen kreeg.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eredivisie.