Nieuws/Sport
178050
Sport

'Na veertig seizoenen ben ik toe aan rust'

Preud'homme weg bij Club Brugge

Michel Preud'homme

Michel Preud'homme

Club Brugge moet op zoek naar een nieuwe trainer. Michel Preud'homme gaat niet langer door te gaan bij de nummer 2 van België. De oud-doelman was sinds september 2013 hoofdtrainer van Club Brugge.

Michel Preud'homme

Michel Preud'homme

Vorig seizoen behaalde Preud'homme de Belgische landstitel en een jaar eerder won hij met Club Brugge de nationale beker. De 58-jarige Preud'homme was eerder hoofdcoach van FC Twente. Met de Enschedeërs liep hij in 2011 op de laatste speeldag, uit bij Ajax, de landstitel mis.

Trots

"Ik verlaat Club Brugge met het allerbeste gevoel", aldus Preud'homme. "Ik heb in vier jaar tijd goede resultaten behaald met deze club en voelde mij vanaf dag één thuis. De samenwerking met mijn staf en het bestuur was plezierig en we mogen trots zijn op het geleverde werk." Bij Club Brugge spelen de Nederlanders Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Ruud Vormer en Lex Immers.

Preud'homme verdwijnt (voorlopig) uit het voetbal. "Na veertig onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau ben ik toe aan rust. Was ik tien jaar jonger geweest, dan had ik deze club nooit verlaten. Wat mijn toekomst zal brengen, weet ik nog niet. Eerst neem ik voor onbepaalde tijd een rustperiode."

Overgangsjaar

Ook assistent-trainer Philippe Clement gaat weg bij Brugge. Oud-PSV'er Timmy Simons, die 40 jaar is, blijft nog een jaar voetballen. "Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de club mij nodig heeft, dan zal ik er staan", aldus Simons.