Sport/Voetbal
1780855897
Voetbal

Duitsers spelen donderdagavond in Kuip tegen Feyenoord

Excuses Feyenoord aan Union Berlin na ’laffe’ aanval hooligans op Duitse clubleiding

Union Berlin-voorzitter Dirk Zingler was een van de aanwezigen.

Union Berlin-voorzitter Dirk Zingler was een van de aanwezigen.

Feyenoord heeft excuses aangeboden aan 1. FC Union Berlin voor de aanval door hooligans in een Rotterdamse bar op een delegatie van de Duitse clubleiding. Onder anderen voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche behoorden tot de groep van 25 personen die woensdagavond in horecagelegenheid De Huismeester werden bekogeld met stoelen en andere voorwerpen.

Union Berlin-voorzitter Dirk Zingler was een van de aanwezigen.

Union Berlin-voorzitter Dirk Zingler was een van de aanwezigen.

„Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden”, aldus Feyenoord in een verklaring.

„De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen.”

Feyenoord benadrukt dat de sportieve strijd op het veld moet plaatsvinden. „Voor personen die daar anders over denken, is nul komma nul plaats bij de club.”

Eén lid van de Duitse delegatie raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. De politie hield één persoon aan. De Rotterdammers hopen dat alle daders worden aangehouden en bestraft. „Hoewel buiten haar invloedssfeer, biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen.”

„Gelukkig waren er geen ernstige verwondingen, maar de schrik was groot”, verklaarde een woordvoerder van Union Berlin. „Zoiets verwacht je niet. Ongeveer een derde van de delegatie bestond uit vrouwen en er waren ook ouderen bij.”

In eerste instantie werd gemeld dat de groep hooligans op zoek zouden zijn geweest naar supporters van Union Berlin. Het bleek echter te gaan om de clubleiding, die naar De Huismeester was gegaan om de avond voor de wedstrijd iets te eten en drinken. Op de sociale media van De Huismeester, een bar en tapasrestaurant aan De Meent in het centrum, staat een filmpje van het incident. Daarop is te zien dat zo’n twintig personen wegrennen bij de horecagelegenheid op het moment dat een politieauto komt aanrijden.

„Hey Feyenoord-supporters! We houden allemaal zo van die club hè. Maar een terras slopen in jullie eigen bloedmooie stadje is niet zo netjes toch?!”, staat bij de korte video. De Rotterdamse club heeft vooralsnog niet gereageerd.

Zo’n 2500 supporters van Union Berlin komen naar Rotterdam om hun ploeg aan te moedigen. De fans verzamelen voor de wedstrijd in de Oude Haven en worden met shuttlebussen naar De Kuip vervoerd. De aftrap van het duel met Feyenoord in de Conference League is om 18.45 uur. De Rotterdamse ploeg gaat met 4 punten uit twee wedstrijden aan kop in groep E, Union Berlin heeft 3 punten.

KNVB-voorzitter Spee: schandalig voorval in Rotterdam

Just Spee, voorzitter van de KNVB, heeft met afschuw gereageerd op de aanval op bestuurders en werknemers van 1. FC Union Berlin in een restaurant in Rotterdam woensdag.

„Wij betreuren het als hele KNVB zeer dat er gisteravond werknemers en bestuurders van Union Berlin zonder enige aanleiding onverhoeds zijn aangevallen in een Rotterdams restaurant”, aldus Spee. „Onder de belaagde mensen bevond zich Dirk Zingler, voorzitter van deze traditieclub uit Berlijn. Namens het Nederlandse voetbal, betaald én amateurvoetbal, bied ik aan hem en zijn clubgenoten ons diepgemeende medeleven aan voor dit schandalige voorval.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop