Nieuws/Sport
1780967
Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op vrijkaarten theater Carré

Djoao Lobles: na olympisch goud herhaling op EK

Om ervaring op te doen gaat Djoao Lobles in Portugal op trainingsstage.

Om ervaring op te doen gaat Djoao Lobles in Portugal op trainingsstage.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat atleet Djoao Lobles (17) uit Den Helder.

Om ervaring op te doen gaat Djoao Lobles in Portugal op trainingsstage.

Om ervaring op te doen gaat Djoao Lobles in Portugal op trainingsstage.

Lobles was door een onderbeenblessure - mede het gevolg van een groeispurt - anderhalf jaar uit de running. Maar vorig jaar maakte de hardloper met succes zijn rentree. Tot zijn eigen verbazing won hij in Hongarije tijdens het European Youth Olympic Festival de 800 meter. „Ik was na mijn blessure al verrast dat ik me ervoor had geplaatst. Laat staan dat ik ook nog zegevierde.”

Lobles stond op zijn zesde op de atletiekbaan. Hij vond eigenlijk alles leuk. Hoog- en verspringen, speerwerpen, noem maar op. „Uiteindelijk heb ik rond mijn dertiende gekozen voor het hardlopen”, aldus Lobles, die zoon is van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader. Hij volgt een opleiding op het ROC Horizon College in Alkmaar.

Lobles is lid van Noordkop in Den Helder, maar traint bij het ambitieuze Team Distance Runners (TDR) in Castricum. „Door te trainen met andere goede lopers hoop ik nog beter te worden.”

Op dezelfde baan in Hongarije waar hij in 2017 won, hoopt hij over enkele maanden op nieuw succes. „Ik wil daar meedoen aan het EK voor jeugd.”

Om ervaring op te doen en in vorm te raken gaat hij de komende tijd veel wedstrijden lopen en in april in Portugal op trainingsstage. „Dat kost me allemaal aan reizen en overnachtingen veel geld. Voor het trainingskamp alleen al betaal ik 1300 euro.”

Financiële ondersteuning is daarom onontbeerlijk voor talenten als Lobles. Met uw donatie aan Lobles maakt u bovendien kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals twee vrijkaarten voor de voorstelling ’Het Pauperparadijs’ op 17 juli in Koninklijk Theater Carré.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Lobles structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Djoao Lobles direct te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.