Nieuws/Sport
1781316
Sport

Aanstelling nieuwe hoofdtrainer topprioriteit voor technisch manager

Van Stee: ’Grim ook kandidaat bij Sparta’

Henk van Stee

Henk van Stee

Henk van Stee stelt ’liever vandaag dan morgen’ een nieuwe hoofdtrainer aan als opvolger van Dick Advocaat, die na dit seizoen afzwaait. De nieuwe technisch manager van Sparta, die gisteren een contract tekende tot medio 2022, weet dat een fors deel van zijn te voeren beleid valt of staat met de invulling van die positie. Huidig assistent-trainer Fred Grim lijkt in alles de belangrijkste gegadigde.

Henk van Stee

Henk van Stee

"Grim is ook een kandidaat”, zegt Van Stee. "Fred heeft heel veel kwaliteiten, maar er zijn meerdere trainers die de kwaliteiten hebben om bij Sparta te komen. Haast is een slechte raadgever, maar we willen wel zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer.”

De nieuwe technische baas kan moeilijk het achterste van zijn tong laten zien. Hij maakte gisteren pas zijn kennismakingsronde op de club waar hij eerder al 29 jaar rondliep. Wel gaf hij direct aan zijn oor te luister te zullen leggen bij technisch adviseur Leo Beenhakker. Sparta wil Don Leo - na het aantreden van Van Stee - graag behouden als uitvoerend bestuurslid technische zaken.

"Het zou verschrikkelijk dom zijn als je geen gebruik maakt van de kennis van Leo en nu ook Dick Advocaat”, zegt Van Stee. "Ook met Dick zal ik snel om de tafel gaan zitten over hoe hij bepaalde zaken ziet binnen de club."

Als het aan Advocaat ligt, dan wordt Grim zijn opvolger. "Ik vind het niet netjes naar Sparta toe om daar iets over te zeggen, maar intern weten ze wat ik erover heb gezegd en hoe ik erover denk”, aldus de ervaren trainer.

Het laat zich raden wat Advocaat de club heeft geadviseerd. Niet voor niets nam hij Grim afgelopen winter mee naar Sparta. De 70-jarige coach werkte bij het Nederlands elftal al uitstekend samen met Grim, die voor de terugkeer van Advocaat bij Oranje nog even interim-bondscoach was. Hij liet een 2,5-jarig contract als hoofdtrainer van Cambuur lopen voor Advocaat en Sparta.

Juist datgene wat Advocaat, Grim en Cor Pot naar boven krijgen bij de spelersgroep, kan Van Stee bekoren. „Wat Advocaat en zijn staf creëren binnen een ploeg, is hartstikke goed. Een vechtmachine binnen de kwaliteiten die ze hebben.”