Sport/Wielrennen
1781390308
Wielrennen

Zwitser 15 seconden sneller dan nummer twee op parcours van 11,1 kilometer

Stefan Bissegger vernedert concurrentie in tijdrit Benelux Tour

Stefan Bissegger was dinsdag een klasse apart.

Stefan Bissegger was dinsdag een klasse apart.

Stefan Bissegger heeft de tweede etappe van de Benelux Tour gewonnen. De Zwitser van EF Education-Nippo was met een tijd van 12.08 minuten de beste in de tijdrit over 11,1 kilometer met start en finish in Lelystad. Bissegger was 15 seconden sneller dan de Italiaan Edoardo Affini van Jumbo-Visma. Stefan Küng werd op 19 seconden van zijn landgenoot derde.

Stefan Bissegger was dinsdag een klasse apart.

Stefan Bissegger was dinsdag een klasse apart.

Bissegger neemt met de zege in de tijdrit ook de leiding in het algemeen klassement over van de Belg Tim Merlier, die de eerste rit had gewonnen. De Zwitser heeft in het klassement 19 seconden voorsprong op Küng en op de Deen Kasper Asgreen die als vierde eindigde in de tijdrit.

Tom Dumoulin was de beste Nederlander in de tijdrit. De winnaar van zilver op de olympische tijdrit kwam tot de zesde tijd. Hij gaf 23 seconden toe op Bissegger.

Bissegger was een beetje verbaasd dat hij met zo’n grote marge won. „Ik had het niet verwacht. Ik had problemen met mijn wattagemeter dus ik ging vooral op gevoel en mijn ploegleider spoorde me goed aan. Ik was verrast over de tijd en de verschillen.”

Ook was de winnaar niet eens helemaal fit, maakte hij bekend. „Ik had een aanrijding met een auto afgelopen vrijdag. Gelukkig had ik alleen mijn pols bezeerd, maar het was eerst niet eens zeker of ik wel kon starten. En de etappe van maandag was ook zwaar met de pijn in mijn pols.”

De Zwitser zei wel dat het parcours van de tijdrit hem echt op het lijf geschreven was. „Het eerste deel was zwaar. Met veel tegenwind moest je jezelf echt tot het uiterste drijven. Het tweede deel was met wind mee. Dan is het leuk om 60 kilometer per uur te rijden.”