Nieuws/Sport
1782634
Sport

Duitse bond grijpt in bij voetbalsters

Horst Hrubesch

Horst Hrubesch

FRANKFURT - Horst Hrubesch moet ervoor zorgen dat de Duitse voetbalsters het WK van volgend jaar in Frankrijk halen. De Duitse bond DFB heeft bondscoach Steffi Jones ontslagen en hoopt dat de vrouwen met Hrubesch langs de lijn zich kwalificeren voor de mondiale eindronde. Jones (45) lag vorig jaar al onder vuur na de vroege uitschakeling op het EK in Nederland, maar desondanks besloot de DFB toen haar contract te verlengen tot en met het WK 2019.

Horst Hrubesch

Horst Hrubesch

De Duitse voetbalsters waren jarenlang toonaangevend in Europa, maar die status is afgebrokkeld. In de WK-kwalificatie incasseerde de ploeg van Jones een zeldzame nederlaag tegen IJsland (2-3). De Duitse bond besloot in te grijpen nadat de voetbalsters onlangs ook teleurstelden op een oefentoernooi in de Verenigde Staten. Oud-international Jones, die zelf in 2003 met haar land de wereldtitel veroverde, moet plaatsmaken voor Hrubesch.

De 66-jarige Duitser werkt al jarenlang bij de bond als trainer van de nationale jeugdelftallen. De oud-spits leidde het olympische elftal naar zilver op de Spelen van 2016 in Rio.