Nieuws/Sport
178306
Sport

Padt: 'Bondscoach vertelde dat ik moet genieten'

Sergio Padt.

Sergio Padt.

Sergio Padt staat voor zijn eerste dagen bij het Nederlands Elftal. De 26-jarige doelman van FC Groningen meldt zich morgen in Noordwijk, maar ontmoette Oranje-captain Arjen Robben vandaag al bij FC Groningen.

Sergio Padt.

Sergio Padt.

De Bayern München-aanvaller was daar om het startsein te geven voor de bouw van het Topsportzorgcentrum. Het kan zomaar dat Padt over een week samen met hem op één veld staat. "Donderdag wordt de definitieve selectie pas bekendgemaakt, dus tot die tijd hoor je mij niet zeggen dat ik er definitief bij zit", wil Padt zich niet te vroeg rijk rekenen.

Droom

"Ik hoorde net dat hij zich pas later moet melden, maar als ik eenmaal met Robben op het veld sta, is het een teken dat ik erbij zit. Dus daar hoop ik op. Ik meld me morgen om 16.00 uur, dan ga ik twee goede trainingen afwerken en hoor ik daarna meer. Van kleins af aan is dit een droom en het is nu heel dichtbij." Padt had zaterdag na het play-offduel met AZ al even een kort onderhoud met Fred Grim, die tot het aansluiten van Dick Advocaat de bondscoach is. "Daarvóór heeft hij bewust gewacht met contact, omdat hij me wou laten focussen op de wedstrijd. We hadden tenslotte nog iets om voor te spelen. Hij nam me in het spelershome even apart en vertelde dat ik ervan moet genieten, dat het een bekroning is op mijn seizoen en dat ik mijn ogen open moet houden en m’n best moet doen."

Verrast

De Groningen-goalie was blij verrast met zijn voorselectie. "Ik heb er altijd wel hoop op gehad. Twee jaar geleden appte de oud-keeperstrainer mij eens dat ik er kort tegenaan zat. Als je zoiets hoort, blijf je altijd wel extra opletten als er een voorselectie aankomt, maar ik had het nu niet echt zien aankomen. Ook omdat het een dag eerder was dan de vrijdag waarop deze normaal wordt bekendgemaakt", lacht Padt, die gezonde spanning heeft.

"Ik kan wel zeggen dat ik heel ontspannen ben, maar het is echt wel wat spannend. Een paar jaar geleden juich je die jongens nog toe, nu mag ik met een deel van die groep trainen."