Nieuws/Sport
1783542
Sport

'Ik had absoluut niet het recht om het veld op te komen'

Bewapende voorzitter PAOK komt met excuses

Ivan Savvidis komt gewapend het veld op.

Ivan Savvidis komt gewapend het veld op.

Voorzitter Ivan Savvidis van de Griekse voetbalclub PAOK heeft excuses gemaakt voor zijn gedrag in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen AEK Athene.

Ivan Savvidis komt gewapend het veld op.

Ivan Savvidis komt gewapend het veld op.

De 58-jarige Georgiër kwam woedend het veld oplopen, in gezelschap van zijn lijfwachten, nadat de scheidsrechter een doelpunt van PAOK had afgekeurd vanwege buitenspel. Savvidis bleek onder zijn jas een pistool te dragen aan zijn broekriem.

De Griekse regering besloot maandag om de nationale voetbalcompetitie tot nader order stil te leggen vanwege alle incidenten van de laatste weken. ,,Ik wil me verontschuldigen'', schreef Savvidis op de website van PAOK.

"Ik had absoluut niet het recht om het veld op te komen. Mijn emotionele reactie komt voort uit alle negativiteit in het Griekse voetbal en de acties van de arbitrage in de slotfase tegen AEK. Dat had kunnen leiden tot oncontroleerbare situaties. Ik wilde alleen tienduizenden PAOK-fans beschermen voor provocaties, rellen en gewonden. Ik had niet de intentie om verzeild te raken in een ruzie met tegenstanders en de scheidsrechters. En ik heb absoluut niemand bedreigd.''

Het Griekse voetbal wordt geplaagd door geweld op en om de velden, veldbestormingen en corruptiezaken. Volgens Savvidis wordt recordkampioen Olympiakos stelselmatig bevoordeeld door de arbitrage en de bond. "Ik blijf vechten voor fair play, eerlijke arbitrage en titels die op het veld worden gewonnen en niet in de bestuurskamers.''