Sport/Schaatsen
1785768
Schaatsen

Olympisch kampioene ziek in hotel achtergebleven

Zorgen om Schulting

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

MONTRÉAL - Suzanne Schulting was dé grote afwezige tijdens de training van de shorttrackploeg. In de aanloop naar het WK in Montréal bleef de olympisch kampioene op de 1000 meter achter in het hotel.  

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

De 20-jarige Friezin voelde zich in de Canadese ochtend opeens ziek. "Rond een uur of vijf is ze niet lekker geworden”, vertelde bondscoach Jeroen Otter, die niet wist te zeggen of deelname aan het WK shorttrack in gevaar komt.

"Ze had wat verhoging en dat zijn geen goede voortekenen, maar de afgelopen trainingen heeft ze wel gewoon volop meegedaan. Het kan dus ook zijn dat Suzanne iets verkeerds gegeten heeft en dat is normaal gesproken weer binnen 24 uur over. Ze is in ieder geval uit voorzorg in het hotel achtergebleven.” 

Vrijdag zijn de series voor alle afstanden, waarna in het weekend de finales worden afgewerkt. Otter streeft naar eenzelfde prooi als tijdens de Winterspelen van vorige maand in Zuid-Korea. Toen won Schulting dus goud, haalden Sjinkie Knegt (1500 meter) en Yara van Kerkhof (500 meter) zilver en wisten de relay-vrouwen brons te veroveren. Otter: "Vier medailles op een WK zouden heel mooi zijn.”