Nieuws/Sport
1786049
Sport

Oud-jeugdspeler FC Twente verdacht van gewapende overvallen

Ismail H. (midden).

Ismail H. (midden).

Een voormalig jeugdspeler van FC Twente wordt verdacht van het plegen van vijf gewapende overvallen.

Ismail H. (midden).

Ismail H. (midden).

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De 22-jarige Ismail H. (geboren in Enschede en tot zijn twaalfde actief in de jeugdopleiding van FC Twente) zit momenteel in de cel.

In januari werd H. ontslagen bij Westerlo, waar hij op huurbasis speelde. Hij zou hierna willen terugkeren bij AS Roma. Volgens Wim Van Hove van Westerlo werd H. na een reeks van disciplinaire maatregelen ontslagen. Zo kwam hij niet opdagen op de training en was hij vaak ziek zonder doktersbriefje. De club wist niet dat de speler in de criminaliteit verzeild was geraakt, aldus Het Laatste Nieuws.

Wat de Belgische club niet wist, was dat de Nederlandse Marokkaan in de criminaliteit verzeild was geraakt. Half februari moest H. voor de raadkamer in Turnhout verschijnen. Volgens Het Laatste Nieuws was de speler aan vijf overvallen te linken, waaronder eentje bij een tankstation, een supermarkt en een casino. 

Wangedrag in jeugdopleiding

Ismail H. is een kind van Marokkaanse ouders. Hij groeide op in Enschede waar hij de jeugdopleiding doorliep. Op zijn twaalfde werd hij echter weggestuurd vanwege wangedrag.

Na zijn vertrek uit Enschede speelde hij bij verschillende Belgische clubs en in Engeland. In 2014 haalde Brescia hem weg bij Anderlecht. Twee jaar later betaalde AS Roma ruim drie miljoen euro voor de middenvelder. Dit seizoen kwam hij op huurbasis bij Westerlo terecht.