Sport/Voetbal
1786407291
Voetbal

Emotionele Ruud Vormer wilde aanvoerdersband inleveren

Ruud Vormer.

Ruud Vormer.

Het kwam voor Ruud Vormer als een harde klap dat hij in het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain (1-1) niet aan de aftrap begon en zelfs de hele wedstrijd op de bank bleef zitten. De Nederlandse middenvelder van Club Brugge was zo teleurgesteld dat hij er zelfs over na heeft gedacht om zijn aanvoerdersband in te leveren.

Ruud Vormer.

Ruud Vormer.

Twee dagen voor het belangrijke duel tegen het Franse sterrenteam kreeg Vormer te horen dat hij niet zou starten. Volgens Club Brugge-trainer Philippe Clement reageerde de Nederlander daar heel emotioneel op.

„Hij vertelde me dat hij het er erg moeilijk mee had en dat hij zich afvroeg of hij wel aanvoerder van het team moest blijven. Ik zei hem dat hij zeker onze captain moest blijven. Er zijn ook andere aanvoerders die niet elke wedstrijd spelen voor hun club, zoals Marco Reus bij Dortmund.”

Clement adviseerde de viervoudig Oranje-international om er een nachtje over te slapen. De Nederlander besloot uiteindelijk een dag later om toch zijn aanvoerdersband te behouden. „Hij draaide al snel bij en heeft goed getraind”, aldus Clement.

Vanaf de bank zag Vormer hoe zijn ploeggenoten een fantastisch resultaat boekten tegen het sterrenensemble met onder andere Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. De Belgen sleepten een punt uit het vuur: 1-1. Clement hield Vormer de hele wedstrijd op de bank. „Natuurlijk was hij ontgoocheld dat hij niet kon invallen, maar monumenten spelen nergens alles.”