Nieuws/Sport
1786413
Sport

Ben Yedder velt Engelsen met twee goals in zes minuten

Sevilla kegelt Man United uit Champions League

Pablo Sarabia (l.) en Wissam Ben Yedder vieren de 0-1 van laatstgenoemde.

Pablo Sarabia (l.) en Wissam Ben Yedder vieren de 0-1 van laatstgenoemde.

De Champions League-droom van José Mourinho en Manchester United is op Old Trafford ruw verstoord door Sevilla.

Pablo Sarabia (l.) en Wissam Ben Yedder vieren de 0-1 van laatstgenoemde.

Pablo Sarabia (l.) en Wissam Ben Yedder vieren de 0-1 van laatstgenoemde.

De Spanjaarden, die in de heenwedstrijd al de grootste kansen hadden gehad maar op 0-0 waren blijven steken, wonnen in Engeland met 2-1.

Intentie

De openingsfase van het duel gaf de intenties van de ploeg van Vincenzo Montella al aan. Joaquin Correa kopte uit een corner rakelings over en een schot van Franco Vazquez scheerde eveneens net over de lat. De grootste kans voor United - dat aantrad zonder Daley Blind - was acht minuten voor rust voor Marouane Fellaini, maar de Belg stuitte op doelman Sergio Rico.

Drie minuten na de hervatting leek Correa Sevilla op voorsprong te schieten, maar met een uiterste krachtsinspanning kon Eric Bailly de 0-1 voorkomen. Even later was Jesse Lingard namens de thuisploeg dicht bij de 1-0, maar voorkwam Rico met een uitgestoken hand dat de bal de hoek in rolde.

Laatste waarschuwing

Nadat Luis Muriel United een laatste waarschuwing had gegeven door een voorzet van Pablo Sarabia net naast te werken, was het Wissam Ben Yedder die de score opende. Na balverlies van Antonio Valencia kreeg de twee minuten eerder ingevallen Ben Yedder de bal van Sarabia, kapte zich knap vrij en schoot overtuigend raak.

Vier minuten later bracht Ben Yedder de Spanjaarden helemaal op rozen, al kreeg hij daarbij behoorlijk wat hulp van David de Gea. De Spaanse doelman van United leek de kopbal van de invaller te keren, maar sloeg de bal eerst tegen de lat en zag een tweede poging de bal weg te tikken jammerlijk mislukken. Daardoor caramboleerde de bal achter de doellijn, wat door vijfde official Kevin Blom direct werd doorgespeeld aan scheidsrechter Danny Makkelie, die de goal terecht telde.

Lukaku

Romelu Lukaku bracht met een hard schot de spanning vijf minuten voor tijd nog iets terug, maar United slaagde er niet meer in een wonder te bewerkstelligen, door nóg twee keer te scoren.