Sport

Vertrekkende coach krijgt mooie en respectvolle reacties

Streppel: 'Kon niet verder in Heerenveen'

Jurgen Streppel

Jurgen Streppel

ANP PRO SHOTS

SC Heerenveen en Jurgen Streppel zijn tot de conclusie gekomen dat zij elkaar niet verder kunnen helpen. De coach dient tot het einde van dit seizoen zijn contract uit en vertrekt dan.

Jurgen Streppel

Jurgen Streppel

ANP PRO SHOTS

Tijdens de gesprekken tussen de beide partijen hing te veel twijfel in de lucht, waardoor een breuk de enige optie was. "Je moet de overtuiging hebben samen ergens vol voor te kunnen gaan", zegt Streppel. "Als dat gevoel er niet is of er daarvoor dingen anders moeten, dan is daar niks mis mee. Maar dan moet je tot de conclusie komen dat het niet verder kan."

De coach kon de beslissing voelen aankomen na maanden onduidelijkheid. Na de winterstop moest hij week na week vragen beantwoorden over zijn toekomst. Vanuit de clubleiding bleef het muisstil. Dat deze nooit voor zijn trainer ging staan, duidde erop dat er twijfels waren ontstaan na een kalenderjaar 2017 waarin werd gepresteerd als een degradatiekandidaat. Het uitstekende spel en de prestaties van het eerste half jaar onder Streppel werden niet meer geëvenaard. In de winterbreak vorig seizoen was Heerenveen nog de enige club die aanhaakte bij de topdrie.

Andere staf

Omdat ook de contracten van assistent Michel Vonk (hij werd begin dit seizoen gekoppeld aan Streppel) en keeperstrainer Raymond Vissers (hij werkte eerder vijf jaar onder Streppel bij Willem II) aflopen, ziet de staf van de Friezen er volgend seizoen wellicht heel anders uit.

Ondertussen moet Streppel, die dinsdagochtend de spelersgroep inlichtte, zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. "De reacties van spelers en staf waren mooi en respectvol, dat doet me goed. Ik heb direct gezegd dat ik maar één ding wil en dat is uitstralen en zorgen dat we die play-offs halen." Technisch manager Gerry Hamstra verlengde zijn contract in Friesland tot medio 2020.

Lees meer over