Sport

Vader Robben: 'Later dit seizoen afspraak met leiding Bayern'

Arjen Robben

Arjen Robben

EPA

Vader Hans Robben, die al weer jaren optreedt als manager van zijn zoon Arjen, laat weten dat de leiding van Bayern met het kamp Robben in gesprek wil. "We hebben een afspraak later in dit seizoen. We hebben geen haast”, vult senior aan.

Arjen Robben

Arjen Robben

EPA

Vanuit de hele wereld is er belangstelling voor de 96-voudig international, die eind vorig jaar bekend maakte dat hij stopte bij het Nederlands elftal en na de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden afzwaaide. In de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten liggen miljoenencontracten voor hem klaar. Iedereen wil de sterspeler nog een paar jaar in huis halen. Maar het is ook interessant om bij Bayern de tien jaar vol te maken. Als hij zijn contract zou verlengen gaat hij na de zomer zijn tiende seizoen in bij Bayern, dat hem multi-miljonair heeft gemaakt maar ook veel heeft teruggekregen van de man uit Bedum.

Rode loper

Dat het kamp Robben geen haast maakt met onderhandelingen is begrijpelijk. Wel of niet verlengen bij Bayern zal veel afhangen van de plannen die de club heeft en van het gevoel dat de speler aan het einde van het seizoen zelf heeft. Waarom zou hij moeten kiezen voor een mogelijk rouleersysteem volgend seizoen als elders in de wereld de rode loper nog voor je wordt uitgerold? Het zijn de afwegingen die een routinier per seizoen moet maken.

Lees het hele verhaal over Arjen Robben in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van woensdag 14 maart.

Lees meer over