Sport/Tennis
1788145136
Tennis

Organisatie US Open trekt Mladenovic terug uit dubbelspel

Kristina Mladenovic.

Kristina Mladenovic.

NEW YORK - De organisatie van de US Open heeft de Franse Kristina Mladenovic teruggetrokken uit het dubbelspel. Mladenovic moet volgens gezondheidsinstanties in quarantaine omdat ze in nauw contact is geweest met landgenoot Benoît Paire, die eerder positief testte op het coronavirus en niet mocht deelnemen aan de US Open.

Kristina Mladenovic.

Kristina Mladenovic.

De 27-jarige Mladenovic was samen met de Hongaarse Timea Babos als eerste geplaatst. Het duo had al een partij gewonnen. Mladenovic en Babos pakten begin dit jaar de dubbeltitel op de Australian Open.

„De USTA is verplicht om de regels van de staat op te volgen; alle personen die in aanraking zijn geweest met de geïnfecteerde speler moeten op hun hotelkamer in zelfisolatie voor het restant van hun quarantaineperiode”, meldt de Amerikaanse tennisbond in een verklaring.

Mladenovic mocht eerder wel gewoon meedoen aan het enkelspel. Net als enkele andere Franse tennissers kreeg ze na het contact met Paire een aantal beperkingen opgelegd en leefde ze in een bubbel in een reeds bestaande bubbel. Ze beschreef het na het verlies in de tweede ronde als een nachtmerrie.

’Een soort criminelen’

„We hebben geen bewegingsvrijheid, geen identiteit, niets. Ik heb de indruk dat we gevangenen zijn, een soort criminelen. We zijn machteloos. Als ik vooraf had geweten dat de consequenties zo groot zouden zijn, had ik hier nooit meegedaan”, liet ze optekenen.