Sport/Schaatsen
1789786363
Schaatsen

Koen Verweij toont zich sportieve verliezer: ’Succes Kjeld’

Koen Verweij

Koen Verweij

Koen Verweij neemt het verlies van de beroepszaak tegen de KNSB sportief op. „Het zou wel mooi zijn geweest als ik volgende maand gewoon aan de start had mogen staan op de WK afstanden in Salt Lake City. Dat gaat helaas niet gebeuren, maar ik ben vooral dankbaar voor de steun van mijn sponsor Reggeborgh en hoop dat Kjeld Nuis kan waarmaken waarvoor hij is aangewezen. Ik wens hem daarbij veel succes toe.”

Koen Verweij

Koen Verweij

Verweij vervolgt: „Volgend seizoen ben ik weer een jaar verder. Dan hoop ik aan iedereen te kunnen laten zien hoe goed ik weer ben, met als resultaat een mooie strijd tegen Kjeld en de rest op de WK. Dat lijkt me een prachtig scenario.”

Naast Verweij ging ook zijn ploeggenoot Dai Dai N’tab in beroep tegen de beslissing van de selectiecommissie van de KNSB om Nuis een aanwijsplek te geven voor de 1000 en 1500 meter op de WK afstanden. Ronald Mulder, hun andere ploeggenoot, hoopte op een aanwijsplek voor de 500 meter bij de World Cup in Calgary. Dit omdat hij tijdens de NK afstanden kampte met materiaalpech. Ook dat voorstel is van tafel geveegd door de geschillencommissie van de KNSB, die de beroepszaak behandelde.