Sport/Schaatsen
1790788
Schaatsen

Oud-coach Kemkers: ’Wüst kan altijd op me rekenen’

Ireen Wust (L) met haar coach Gerard Kemkers

Ireen Wust (L) met haar coach Gerard Kemkers

Het naderende vertrek van Gerard Kemkers bij FC Groningen staat ’volledig los’ van de ontstane affaire rondom zijn voormalige schaatspupil Ireen Wüst. Kemkers keert niet in zijn oude hoedanigheid terug op het ijs.

Ireen Wust (L) met haar coach Gerard Kemkers

Ireen Wust (L) met haar coach Gerard Kemkers

"Als Ireen hulp nodig heeft, dan kan ze altijd op me rekenen. Dat weet ze. Al betekent dat niet direct een nieuwe samenwerking", zegt Kemkers. "Samenwerken kan op verschillende niveaus. Zo heb ik bij de start van haar Team4Gold geholpen een sponsor te vinden. In alle eerlijkheid zie ik mijzelf niet meer terugkeren als schaatscoach. Ik heb een aantal jaren geleden bewust de keuze gemaakt om van de ijsbaan te stappen en dat bevalt heel goed."

Lees ook:

- Sponsor Wüst stopt met schaatsploeg Wel heeft hij de affaire rond Wüst met lede ogen aangezien. "Ik sta er volledig buiten, maar het is triest. De manier waarop mensen met elkaar zijn omgegaan lijkt me niet goed. Wanneer je in zulke processen open en eerlijk met elkaar communiceert, kom je er altijd uit. De rumoer is ook zonde voor de schaatssport."

Lees het verhaal 'Welles-nietesspelletje rondom Wüst' in de Premium-editie van De Telegraaf.