Sport/Schaatsen
1790795
Schaatsen

Schulting blijft tobben met griepje

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting kent een allesbehalve ideale aanloop naar de WK shorttrack in Montréal. De 20-jarige olympisch kampioene op de 1000 meter bleef voor de tweede dag op rij achter in het hotel, om te herstellen van een griepje. „De koorts was iets gezakt, maar het was beter dat ze nog een dag rust nam”, zei bondscoach Jeroen Otter.

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Otter moest gisteren overigens zijn kamer afstaan aan Yara van Kerkhof, die aanvankelijk bij Schulting lag. "Je weet het nooit met zo’n griepje, vandaar dat ik ben verkast. Het is vooral vervelend voor Suzanne. Hopelijk is ze op tijd hersteld om mee te kunnen doen aan de WK”, aldus Van Kerkhof, die tijdens de Spelen in Zuid-Korea zilver (500 meter) en brons (relay) veroverde. "We hebben Suus natuurlijk ook nodig voor die relay."

Als de koorts volledig afneemt bij Schulting, zal het lichaam toch een klap hebben gehad. Tevens miste ze twee trainingen. "De dokter is altijd wat voorzichtiger om groen licht te geven, maar ik verwacht dat Suzanne vrijdag toch kan starten", vervolgde Otter.

"Het was voor nu verstandiger om haar nog van het ijs te houden, maar ik denk dat ze de laatste training wel mee kan maken. Dat heeft ze eigenlijk ook wel nodig als laatste prikkel voor dit toernooi. Verder hebben we er geen invloed op. Dat lichaam moet gewoon herstellen. Het gaat in ieder geval de goede kant op met haar", was de keuzeheer optimistisch. "Als ik het nu kan inschatten, acht ik de kans op 75 procent dat ze er bij is."