Nieuws/Sport
1791596336
Sport

NBA-wedstijden gaan door met eerbetoon aan Kobe Bryant

Kobe Bryant

Kobe Bryant

Even leek het erop dat alle wedstrijden in de NBA zondag zouden worden afgelast vanwege het overlijden van Kobe Bryant, maar de organisatie besloot toch te gaan basketballen.

Kobe Bryant

Kobe Bryant

Op diverse manieren werd in de basketbalstadions een eerbetoon gebracht aan Bryant, die zondag op 41-jarige leeftijd om het leven kwam bij een helikoptercrash.

De wedstrijd tussen Denver Nuggets en Houston Rockets begon met een minuut stilte. Op de schermen in de hal van de Nuggets was een afbeelding van Bryant te zien. Bij San Antonio Spurs tegen Toronto Raptors besloten de spelers van beide teams om bij het begin van de wedstrijd de schotklok, de tijd die een ploeg bij iedere aanval heeft om te schieten, te laten aflopen zonder iets te doen. De schotklok telt altijd 24 seconden, gelijk aan het rugnummer dat Bryant het grootste deel van zijn carrière bij Los Angeles Lakers droeg.

NBA is Bryant dankbaar als inspiratiebron

De National Basketball Association herinnert Bryant vooral „als een bron van inspiratie om te gaan basketballen.” Dat stelt commissaris Adam Silver namens de NBA, waar geschokt is gereageerd op het „tragische nieuws.”

„Hij zag het als een missie om al zijn wijsheid te delen met de nieuwe generatie. Zijn liefde voor het spel gaf hij met name over aan zijn dochter Gianna”, schrijft Silver over de 41-jarige Bryant, die met de Los Angeles Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd.

„Twintig seizoen heeft Kobe ons laten zien wat er mogelijk is wanneer je bijzonder talent combineert met een enorme wil om te winnen. Hij was een van de meest bijzondere spelers in de historie van de sport met legendarische prestaties.”

De NBA condoleert de vrouw van Kobe Bryant, de familie, de LA Lakers en de hele sportwereld met het verlies van de basketballegende.