Sport/Autosport
1793535326
Autosport

Zandvoort: ’Puzzel valt perfect in elkaar’

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort

ZANDVOORT - De organisatie van de Grand Prix in Zandvoort is dolblij met de mededeling dat de terugkerende Formule 1-race in Nederland volgend jaar op 3 mei wordt afgewerkt. Zandvoort is de eerste Europese race op de kalender met een recordaantal van 22 Grands Prix.

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort

„De puzzel valt voor ons perfect in elkaar”, reageert Robert van Overdijk, CEO van het circuit en een van de directeuren van de Dutch Grand Prix. „Wij wilden graag de eerste Europese race zijn. Elk jaar is het een bijzonder moment zodra de Formule 1 terugkeert naar Europa, de bakermat van de autosport. 3 mei had de voorkeur, want die datum valt in de meivakantie. Wij richten ons niet alleen op de zondag en zaterdag, maar ook op de vrijdag. Dat moet een familiedag worden, zoals dat ook door Jumbo is omarmd.”

De kalender wordt in oktober definitief goedgekeurd, maar dat is een formaliteit. Zandvoort start in november met de werkzaamheden aan het circuit. Van Overdijk: „Met die speciale kombocht erbij wordt het een mooi plaatje.”