Sport/Wielrennen
1794422
Wielrennen

Van Baarle helpt Kwiatkowski in Milaan-Sanremo

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

MILAAN - Dylan van Baarle staat zaterdag aan de start van Milaan-Sanremo, de eerste voorjaarsklassieker van dit seizoen. De 25-jarige Zuid-Hollander rijdt zijn eerste klassieker in dienst van Team Sky als knecht van kopman Michal Kwiatkowski. De Pool schreef 'La Primavera' vorig jaar op zijn naam.

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

Kwiatkowski verkeert in goede vorm, zo bewees hij onlangs in Tirreno-Adriatico. De 27-jarige Pool schreef de Italiaanse rittenkoers op zijn naam, nadat hij eerder dit seizoen ook al de Ronde van de Algarve had gewonnen.

,,De Tirreno is de beste voorbereiding voor Milaan-Sanremo'', zei Kwiatkowski. ,,De druk is minder, want ik heb deze wedstrijd al een keer gewonnen. Ik hoef niets meer te bewijzen. Ik wil een goede race rijden, al weet ik dat je in deze koers ook altijd een beetje geluk nodig hebt.'' Vorig jaar versloeg hij Peter Sagan en Julian Alaphilippe in de sprint met miniem verschil.

Van Baarle deed niet mee aan de Tirreno, maar was actief in Parijs-Nice. De Sky-ploeg in Milaan-Sanremo bestaat verder uit de Pool Lukasz Wisniowski, de Britten Ian Stannard en Luke Rowe en de Italianen Gianni Moscon en Salvatore Puccio.

Bij Bahrain-Merida zijn de Italianen Vincenzo Nibali en Sonny Colbrelli de voornaamste troeven in de koers over 291 kilometer, met in de finale de klassieke beklimmingen van de Cipressa en de Poggio. Lotto Soudal komt met de Duitse sprinter André Greipel als kopman naar Milaan, Mitchelton-Scott gokt op de rappe Australiër Caleb Ewan.