Sport/Autosport
1795244016
Autosport

Hamilton haalt uit naar ’haatzaaiers’

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kreeg een bak kritiek over zich heen toen hij via Instagram zijn mening deelde over hoe het er momenteel in de wereld aan toe gaat. De Brit schrijft, opnieuw via Instagram, nu alle haat van zich af en richt zich vooral op de media.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

„Er zijn mensen die ervoor kiezen om misbruik van mij te maken toen ik het even niet meer zag zitten”, refereert Hamilton aan zijn onheilspellende bericht van afgelopen week. „Vooral de media, die mij proberen neer te halen met al hun haat en negativiteit.”

De Mercedes-coureur reageert, ondanks de kritiek, kalm op de ’haatzaaiers’. „Ik wil iedereen laten weten dat ik jullie vergeef en dat het mij meer energie geeft om door te gaan. Ik word hier alleen maar sterker van. Momenteel spelen er zoveel dingen waar ik druk mee ben en hard aan werk. Ik kijk uit naar wat voor mij ligt.”

Hamilton houdt zich in zijn vrije tijd vaak bezig met het milieu, maar als hij in zijn Formule 1-bolide zit, is winnen het enige wat telt. Dit seizoen heeft hij al negen Grand Prix’ gewonnen en gaat fier aan kop in het kampioenschap. De volgende race die Hamilton op zijn nam zal willen schrijven is de Grand Prix van Mexico, die zondag 27 oktober op de rol staat. „Ik blijf mij focussen op hetgeen waar ik van hou om te doen en probeer op elke manier denkbaar beter te worden”, gaat hij verder.

De Formule 1-coureur wil zijn bericht positief afsluiten en richt zich tot de mensen die hem wel positief benaderen. „Bedankt voor al jullie prachtige berichten. Ik was niet op zoek naar sympathie, maar ik ben jullie zeer dankbaar voor alle positiviteit en liefde”, aldus Hamilton.