Nieuws/Sport
1796395
Sport

Nieuwe coach Heracles 'is geen pannenkoek'

Frank Wormuth, de nieuwe coach van Heracles.

Frank Wormuth, de nieuwe coach van Heracles.

Met de aanstelling van dark horse Frank Wormuth is Heracles Almelo na Vitesse al de tweede Eredivisieclub die de nieuwe trainer van over de landsgrenzen betrekt.

Frank Wormuth, de nieuwe coach van Heracles.

Frank Wormuth, de nieuwe coach van Heracles.

De 57-jarige Berlijner, die de afgelopen tien jaar aan het hoofd stond van de veelgeprezen Duitse trainersopleiding, heeft in Almelo voor twee jaar getekend met een optie voor nog een jaar.

Brein achter vernieuwing

"Frank Wormuth past behalve met zijn voetbalvisie ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Wormuth is de opleider geweest van onder anderen Julian Nagelsmann van Hoffenheim en Domenico Tedesco van Schalke 04", aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus.

Wormuth trainde aan het begin van deze eeuw in de Regionalliga (toentertijd vergelijkbaar met de 3. Bundesliga) VfR Aalen en FC Union Berlin en was één seizoen (2002-2003) actief in de 2. Bundesliga bij SSV Reutlingen 05. Bij al deze clubs moest Wormuth voortijdig vertrekken.

Presentatie maakt indruk

Heracles ziet geen bezwaar in de geringe ervaring en weinig overtuigende cv van Wormuth als clubtrainer. "Natuurlijk hebben we dat ook meegewogen, maar voor ons hebben zijn grote kennis van het moderne voetbal en de geweldige manier waarop hij zich tijdens de gesprekken had ingeleefd in onze club de doorslag gegeven. Het maakte indruk dat hij bij de presentatie die hij heeft gegeven ons hele team bij naam kende, terwijl hij vier dagen daarvoor nog niet eens wist dat hij een gesprek met Heracles zou hebben", aldus Fledderus. "Bovendien is hij assistent van Joachim Löw geweest bij Fenerbahçe. Als je daarvoor wordt gevraagd, ben je geen pannenkoek."

Bekijk hier het programma in de Eredivisie.