Sport/Tennis
1796843
Tennis

Krajicek na ruim een jaar terug bij Oranje

Michaëlla Krajicek

Michaëlla Krajicek

Captain Paul Haarhuis heeft Michaëlla Krajicek weer opgeroepen voor een wedstrijd in de Fed Cup.

Michaëlla Krajicek

Michaëlla Krajicek

Krajicek is geselecteerd voor de wedstrijd in en tegen Australië, op 21 en 22 april. De 29-jarige tennisster speelde voor het laatst voor Nederland in het duel met Wit-Rusland, ruim een jaar geleden. Haarhuis maakte drie van de vier speelsters bekend, Lesley Kerkhove en Demi Schuurs zijn de andere twee.

Wereldgroep

De ontmoeting vindt plaats in Wollongong, in de buurt van Sydney. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld. Bij winst handhaaft Nederland zich in de wereldgroep, waar het dan in 2019 voor de vierde achtereenvolgende keer kan uitkomen.

In de eerste ronde verloor Nederland, zonder kopvrouw Kiki Bertens, van de Verenigde Staten. Kerkhove en Schuurs boekten in dat duel wel een zege in het dubbelspel op de zusjes Serena en Venus Williams.

Lastige periode

Wie de nummer vier wordt, liet Haarhuis nog in het midden. "Het is een lastige periode voor de speelsters om in die periode tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We hopen nog een goede vierde speelster aan het team toe te voegen." In tegenstelling tot Bertens was Richel Hogenkamp er in februari in de Verenigde Staten wel bij, evenals Arantxa Rus.

Nederland en Australië speelden tien keer eerder tegen elkaar, waarvan Oranje slechts twee keer won.