Sport/Darts
1797263
Darts

Van Gerwen wacht clash: 'Dit is waar ik wil zijn'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen staat na zes speelronden bovenaan in de Premier League, maar de titelhouder wil volgende week een echte klap uitdelen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Donderdag staat Van Gerwen tegenover Michael Smith, de enige speler die net als de Brabander al tien punten heeft verzameld. Van Gerwen heeft de eerste plaats te danken aan zijn legsaldo, dat slechts één schamele leg beter is dan dat van Smith (plus 19 tegenover plus 18). Als Van Gerwen er volgende week in slaagt om Smith te verslaan, gaat hij écht alleen aan de leiding van de Premier League.

Price

Afgelopen donderdagavond had de tweevoudig wereldkampioen weinig te duchten van Gerwyn Price, voor wie hij met 7-3 te sterk was. "Ik heb redelijk gespeeld, maar weet dat ik veel beter kan", gaf Van Gerwen op de website van de PDC toe.

"Ik deed de goede dingen op de juiste momenten en dat leverde twee punten op. Dat is het meest belangrijke, al moet ik mijn spel wel verbeteren voor de rest van de Premier League. Maar ik sta bovenaan en dat is waar ik wil zijn. Ik voel me goed."