Sport/Voetbal
1799898327
Voetbal

Voorlopig 33 duels uit Premier League gratis te zien

Van de 92 wedstrijden die er nog gespeeld moeten worden in de Premier League worden er in ieder geval 33 gratis uitgezonden. Normaal gesproken zijn de meeste duels in Engeland alleen tegen betaling te zien op Sky Sports, BT Sport en Amazon Prime Video.

Volgens The Daily Mail zal rechtenhouder Sky nu 25 van zijn 64 wedstrijden gratis uitzenden. De publieke omroep BBC, die het veelal alleen met samenvattingen moet doen, zendt vier duels uit zonder dat daarvoor moet worden betaald. Ook Amazon laat de fans vier duels voor niks kijken. Wat BT Sport gaat doen, is nog niet bekend.

Eerder had Oliver Dowden, bij de Britse overheid verantwoordelijk voor onder meer sport en media, opgeroepen om de duels uit de Premier League op de publieke tv-stations uit te zenden. Daarmee hoopt hij te voorkomen dat voetbalfans zich buiten de stadions of in de pubs gaan verzamelen.

Het is de bedoeling dat de Premier League op 17 juni wordt hervat. Het gaat om een midweeks programma met twee wedstrijden; Aston Villa - Sheffield United en Manchester City - Arsenal.