Sport/Schaatsen
1800038
Schaatsen

Knegt ziedend: 'Scheidsrechter probeert sport kapot te maken'

Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt kreeg tot zijn grote teleurstelling en woede tijdens de wereldkampioenschappen shorttrack in Montréal een penalty op de 500 meter

Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt

"Er gebeurt in principe helemaal niks. Deze scheidsrechter probeert de sport kapot te maken", sprak Knegt klare woorden in Canada. "Het was een mooie spectaculaire race. Dan moet je niet lopen janken als er twee mensen tegen elkaar aan rijden bij de finishlijn. Daarom kreeg ik een penalty. Dan heb je het als scheidsrechter echt niet begrepen."

Knegt raakte door een inhaalactie ten opzichte van de Canadees Charles Hamelin al zijn snelheid kwijt. "Op de finishlijn moest ik me verdedigen ten opzichte van die Chinees (Tianyu Han, red.). We raakten elkaar, daarvoor werd ik gestraft. Waarom? Die Chinees is ook gewoon door. Dat is onze vraag. Ook Jeroen (bondscoach Otter, red.) was er ook niet over te spreken.

Knegt kreeg tijdens de Spelen ook al drie penalty's aan zijn broek. "Ik was tevreden over mijn 500 meter. Als je er dan op zo'n lullige manier wordt uitgehaald, kun je er verder weinig mee", vertelde de Schicht uit Bantega, die op de 1000 en 1500 meter wel de volgende ronde bereikte. "Voor de rest was het een stabiel dagje", stelde de Fries vast.