Sport/Voetbal
1800158643
Voetbal

Sergiño Dest hoopt op snel debuut bij FC Barcelona

Sergiño Dest geniet nu al in Camp Nou.

Sergiño Dest geniet nu al in Camp Nou.

Sergiño Dest werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. Bij zijn presentatie in Camp Nou werd de 19-jarige rechtsback gevraagd wie zijn grote voorbeeld is op die positie.

Sergiño Dest geniet nu al in Camp Nou.

Sergiño Dest geniet nu al in Camp Nou.

De van Ajax overgekomen verdediger twijfelde niet en noemde een rechtsback die in Catalonië hoogtijdagen vierde. „Mijn rolmodel is Dani Alves. Ik heb heel veel filmpjes op YouTube van hem gezien en ik kan nog altijd een heleboel van hem leren, want zijn teamgenoten van toen zitten er nog, zoals Lionel Messi. Ik kan om advies vragen”, sprak de international van de Verenigde Staten met veel respect.

„Ik ben er trots op dat ik hier de allereerste Amerikaan ben”, zei hij. „Dit is een droom die uitkomt en ik kan niet wachten om te gaan spelen met mijn teamgenoten. Ik hoop dat ik zondag kan spelen.” Volgens Dest speelde ook de nieuwe trainer een rol bij zijn keuze. „Koeman speelde zeker een rol, omdat hij Nederlands is en het gemakkelijker zal zijn om met hem te communiceren.”

Meer over de transfer van Dest in de nieuwe voetbalpodcast Kick-off met chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee:

’Mijn hart gevolgd’

De verdediger legde uit waarom hij voor Barcelona had gekozen en niet voor Bayern. „Bayern is een geweldige club en er was interesse. Maar ik heb mijn hart gevolgd en bij Barça getekend. Ik denk dat dat de juiste beslissing was. Dit is een club met zo veel historie en ik wilde altijd hier spelen. Dani Alves was mijn voorbeeld en die speelde hier.”

Dest mocht ook als nieuwe speler zijn kunsten vertonen op het veld van het imposante stadion van de vijfvoudig winnaar van de belangrijkste Europa Cup. En dat ging prima, zoals Dest al had beloofd in gesprek met De Telegraaf. „Haha, nee natuurlijk ben ik daar niet bang voor. Ik ben sowieso nooit zenuwachtig en hooghouden kan ik wel”, zei hij daarover.

Lees in de link hieronder een uitgebreid interview dat verslaggever Mike Verweij had met de kersverse verdediger van de Catalanen.