Sport/Tennis
1800198156
Tennis

Roland Garros: Rojer en Koolhof naar kwartfinales dubbelspel

Jean-Julien Rojer heeft met zijn dubbelpartner Marcelo Arévalo de kwartfinales bereikt van Roland Garros. Het als twaalfde geplaatste koppel rekende in de derde ronde af met de Duitser Tim Pütz en Michael Venus uit Nieuw-Zeeland, die als zevende waren geplaatst in Parijs: 6-4 2-6 6-1.

De 40-jarige Rojer en de 31-jarige Arévalo, afkomstig uit El Salvador, wonnen dit jaar al de ATP-toernooien van Dallas en Delray Beach. Vorig jaar strandde Rojer met Wesley Koolhof in de derde ronde van het dubbelspel op Roland Garros. Ook in 2020 was de derde ronde het eindstation voor de dubbelspecialist van het Nederlandse Daviscupteam.

Ook Koolhof bereikt kwartfinales in dubbelspel

Wesley Koolhof heeft de kwartfinales bereikt van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski won hij in twee sets van de Amerikanen Mackenzie McDonald en Tommy Paul: 6-3 6-2. Na 1 uur en 15 minuten benutten ze het eerste matchpoint.

De 33-jarige Koolhof, als zesde geplaatst met de Brit, mikt in Parijs op zijn eerste grandslamtitel. De nummer 11 van de wereld heeft dit seizoen al vier titels veroverd. Met Skupski voert hij de wereldranglijst over 2022 aan.

In de kwartfinale nemen Koolhof en Skupski het op tegen de als vierde geplaatste Spanjaard Marcel Granollers en de Horacio Zeballos uit Argentinië.

Middelkoop

Matwé Middelkoop (38) bereikte zaterdag met de 42-jarige Rohan Bopanna uit India al de laatste acht in Parijs. Ze overleefden tegen het Kroatische duo Nikola Mektic/Mate Pavic vijf matchpoints en wonnen in drie sets: 6-7 (5) 7-6 (3) 7-6 (10).