Nieuws/Sport
1800209
Sport

Jong Ajax lost NEC af aan kop

Kaj Sierhuis op archiefbeeld.

Kaj Sierhuis op archiefbeeld.

Na drie achtereenvolgende overwinningen heeft NEC in de Jupiler League punten verspeeld.

Kaj Sierhuis op archiefbeeld.

Kaj Sierhuis op archiefbeeld.

De Nijmegenaren kwamen bij Cambuur niet verder dan een gelijkspel (1-1). Jong Ajax, waarbij Kaj Sierhuis drie keer scoorde, nam de koppositie over door winst in de uitwedstrijd tegen De Graafschap: 4-2. Jong Ajax, dat niet naar de eredivisie mag promoveren, heeft na dertig speelronden 61 punten. NEC staat op 60 punten.

Anass Achahbar zette NEC kort voor rust op voorsprong. De spits gaf de bal, na een kopbal van Frank Sturing, het laatste zetje. Jordy van Deelen schoot in de 50e minuut de gelijkmaker fraai binnen. Kaj Sierhuis nam op De Vijverberg drie van de vier doelpunten van Jong Ajax voor zijn rekening, waarvan één uit een strafschop.

NEC zag, in de strijd om promotie, de voorsprong op eerste achtervolger Fortuna Sittard teruglopen tot vier punten. De Limburgers wonnen met 2-1 bij FC Oss.

Nummer vier Telstar kwam in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet verder dan 1-1. Telstar heeft acht punten minder dan NEC.

FC Dordrecht, dat maandag door winst van de derde periodetitel deelname aan de play-offs veiligstelde, ging bij FC Den Bosch hard onderuit: 4-1. Niek Vossebelt benutte twee strafschoppen voor het team van coach Wil Boessen. FC Eindhoven was veel te sterk voor hekkensluiter Jong FC Utrecht: 5-2. Mart Lieder scoorde drie keer.