Nieuws/Sport
1801060
Sport

Mourinho: 'Als ik dat zeg, springen ze een gat in de lucht'

José Mourinho

José Mourinho

Manchester United moet zaterdagavond voorkomen dat ze voor de tweede keer in vijf dagen tijd een bekeruitschakeling op eigen veld te verwerken krijgen.

José Mourinho

José Mourinho

De ploeg van trainer José Mourinho neemt het in de kwartfinale van de FA Cup op tegen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Tim Krul. Dinsdagavond kreeg de club een behoorlijke tik in de Champions League, toen het op eigen veld verloor van Sevilla (1-2) en werd uitgeschakeld.

Favoriet

"Maar wat maakt het uit of we in de achtste finale, kwartfinale of halve finale worden uitgeschakeld?", vroeg Mourinho zich vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel met Brighton zich af. "Ik doe aan een toernooi mee om te winnen. We waren geen favoriet om de Champions League te winnen, maar ik kan moeilijk zeggen dat ik het niet wíl winnen."

De Portugees verwees vervolgens naar Chris Hughton, de manager van Brighton. "Chris heeft met Brighton ook een kans om van ons te winnen. Of zelfs uiteindelijk de FA Cup te winnen. En natuurlijk weet hij dat hij niet de favoriet is als hij bij ons op bezoek komt. En dat kan hij denken, of voelen, maar dat gaat hij natuurlijk niet uitspreken. Hij wil van ons winnen."

Veeg uit de pan

Vervolgens gaf de coach nog wat journalisten een veeg uit de pan, die stelden dat United Sevilla had móeten elimineren. "Sevilla is een ontzettend sterk team, dat zich Europees al jaren laat gelden", aldus Mourinho. "Ze spelen wekelijks tegen clubs als Barcelona, Real Madrid, Valencia en Atletico Madrid. En denk je dat er geen spelers bij hun spelen die ik zo rechtstreeks in mijn basiself zou kunnen zetten? Nee, ik ga geen namen noemen, want dan springen hun zaakwaarnemers een gat in de lucht. Die ruiken dan meteen geld."