Nieuws/Sport
1801928
Sport

Vitesse-keeper heeft 'schop onder z'n reet nodig'

Jeroen Houwen (l.) en Remko Pasveer.

Jeroen Houwen (l.) en Remko Pasveer.

Vitesse-trainer Henk Fraser passeerde zaterdagavond de ervaren Remko Pasveer en zag diens jongere collega Jeroen Houwen de nul houden in het thuisduel met Heracles Almelo.

Jeroen Houwen (l.) en Remko Pasveer.

Jeroen Houwen (l.) en Remko Pasveer.

"Jeroen heeft de rust, en dat vind ik een kwaliteit", legt Fraser uit tegenover Fox Sports. "Ik vond het in mijn eigen tijd als verdediger altijd vervelend als een keeper achter je de hele tijd stond te schreeuwen. Maar rust moet niet gaan lijken op een schijndooie, want de verdedigers moeten wel gecoacht worden."

Kolderiek

De oefenmeester hield in de openingsfase zijn hart vast, toen Lassana Faye een dieptebal met zijn borst wilde terugspelen op Houwen, die net zijn doel had verlaten. "Ik coachte dat hij de bal kon laten lopen, maar door het publiek hoorde hij me waarschijnlijk niet", verklaarde Houwen het misverstand, dat Vitesse net geen nieuwe kolderieke tegentreffer opleverde.

"Ik schrok wel van dat moment, want de bal ging weer richting doel", aldus Fraser, die zag dat Houwen de bal uiteindelijk vrij simpel weer kon oprapen. "Jeroen heeft kwaliteiten, maar is ook een jongen die af en toe een schop onder z'n reet nodig heeft", zegt de coach, die zich door de interlandbreak nu twee weken kan beraden of hij in het volgende (thuis)duel met Roda JC Houwen laat staan of Pasveer weer een nieuwe kans geeft.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.