Sport/Autosport
1803153743
Autosport

’Mensen zeiden dat ze achter mij en mijn familie aan zouden komen’

Oud-F1-wedstrijdleider Masi kreeg doodsbedreigingen na wereldtitel Verstappen

Michael Masi (m).

Michael Masi (m).

Michael Masi, voormalig wedstrijdleider in de Formule 1, zegt dat hij online veel doodsbedreigingen ontving na zijn cruciale rol in de laatste race van vorig seizoen, waarin Max Verstappen wereldkampioen werd.

Michael Masi (m).

Michael Masi (m).

Tijdens de laatste race van 2021, de Grote Prijs van Abu Dhabi, besloot Masi na een crash alle achterblijvers tussen leider Lewis Hamilton (Mercedes) en Verstappen (Red Bull) weg te halen en het duo nog één ronde te geven om te racen. De Nederlander profiteerde maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton nog in, waardoor niet de Brit maar Verstappen wereldkampioen werd. De beslissing van Masi leidde tot grote onvrede bij Mercedes.

„Er waren een aantal donkere dagen. En zeker weten, ik voelde mij de meest gehate man ter wereld. Ik kreeg doodsbedreigingen, mensen zeiden dat ze achter mij en mijn familie aan zouden komen”, zegt Masi tegen mediabedrijf News Corp. „De berichten die ik via Facebook kreeg waren schokkend. Ze waren racistisch, gewelddadig, bruut. Ik ben overal voor uitgemaakt. En ze bleven maar komen. Niet alleen via Facebook, ook via LinkedIn, wat een professioneel platform om zaken te doen hoort te zijn.”

De Australiër werd in februari uit zijn functie gezet vanwege zijn rol in de race.

Nicholas Latifi

Het was al bekend dat Williams-coureur Nicholas Latifi duizenden haatberichten heeft gekregen na zijn crash tegen het einde van de allesbeslissende race in Abu Dhabi, waardoor er een safety car-situatie ontstond. Hierdoor kon Verstappen ineens achter Hamilton kruipen en in de laatste ronde de WK-titel pakken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop