Sport/Schaatsen
1803278
Schaatsen

Knegt pakt bij WK brons op 1000 meter

Shorttracker Sjinkie Knegt (links) eerder dit WK

Shorttracker Sjinkie Knegt (links) eerder dit WK

MONTREAL - Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij de wereldkampioenschappen in Montreal brons op de 1000 meter veroverd. In de finale finishte de 28-jarige Fries als derde achter winnaar Charles Hamelin en de Zuid-Koreaan Lim Hyo-jun.

Shorttracker Sjinkie Knegt (links) eerder dit WK

Shorttracker Sjinkie Knegt (links) eerder dit WK

Knegt was toegevoegd aan de finale, na een botsing met zijn Chinese tegenstander Ren Ziwei in de halve finale. Daarin moest hij het opnemen tegen twee Canadezen en twee Zuid-Koreanen en ontweek hij met succes een val van Hwang Dae-heon uit Zuid-Korea.

In het klassement speelde Knegt geen rol van betekenis. Hij eindigde als zesde in de superfinale en als achtste in het klassement. 

Voor het eerst in zijn lange shorttrackloopbaan werd Hamelin wereldkampioen. De 33-jarige Canadees won bij het klassement voor de Hongaar Shaolin Sandor Liu en de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon. Hamelin werd in het WK-klassement wel al drie keer tweede en drie keer derde.

Vrouwen

De wereldtitel bij de shorttracksters ging voor de derde keer naar Choi Min-jeong. De Zuid-Koreaanse greep de titel ook al in 2015 en 2016. Ze won de superfinale, nadat ze zaterdag ook al het goud had gepakt op de 1500 meter en de 500 meter. De Nederlandse shorttracksters haalden de superfinale niet.