Sport/Voetbal
1803569105
Voetbal

Kevin De Bruyne verzucht: ander jaar, maar hetzelfde verhaal

Ontgoocheling bij de spelers van Lyon. Kevin De Bruyne (met aanvoerdersband)

Ontgoocheling bij de spelers van Lyon. Kevin De Bruyne (met aanvoerdersband)

Kevin De Bruyne baalde er stevig van dat hij met Manchester City wederom in de kwartfinales bleef steken. City heeft al jaren de wens de Champions League te winnen, maar zaterdagavond ging het tegen Olympique Lyon opnieuw mis (3-1).

Ontgoocheling bij de spelers van Lyon. Kevin De Bruyne (met aanvoerdersband)

Ontgoocheling bij de spelers van Lyon. Kevin De Bruyne (met aanvoerdersband)

„Het is een ander jaar, maar hetzelfde verhaal. We moeten ervan leren, want het is niet goed genoeg”, zei de Belg, die halverwege de tweede helft voor de 1-1 tekende.

„De eerste helft was niet goed genoeg; we weten dat we langzaam begonnen. De tweede helft speelden we heel goed en we kwamen terug tot 1-1. We hadden een paar kansen, waarna de 2-1 en 3-1 vielen. Het is jammer om er zo uit te gaan.”

Aan de 2-1 en 3-1, beide gemaakt door Moussa Dembélé, gingen fouten van City vooraf. „Ik heb geen idee, want ik heb het niet teruggezien. Ik ga dat hen niet kwalijk nemen, ik denk dat we het beter hadden moeten doen”, zo hield De Bruyne zich op de vlakte.

Voor het derde jaar op een rij verloor City in de kwartfinales. Vorig jaar was Tottenham Hotspur over twee duels te sterk, een jaar eerder Liverpool. In de competitie eindigde City als tweede, op ruime achterstand van Liverpool.

Guardiola

Coach Pep Guardiola van Manchester City had het gevoel dat zijn team beter was in de verloren kwartfinale tegen Lyon, maar vond dat City de perfectie miste die nodig is in Champions League.

„We hadden het moeilijk in de eerste 25 minuten, maar in de tweede helft voelden we ons vrij”, reageerde Guardialo na afloop. „We stonden er en ik had het gevoel dat we beter waren dan zij, maar je moet perfect zijn in deze competitie en dat waren we niet.”

„Het is wat het is en hopelijk zullen we ooit deze kloof overbruggen”, aldus de Spanjaard die voor het vierde jaar op rij met City voortijdig strandt in de Champions League. Guardiola wil ook niet naar excuses zoeken. De onbenutte kans van Raheem Sterling, die van dichtbij voor een leeg doel over schoot, op de gelijkmaker waarna Lyon de 3-1 maakte, is volgens hem exemplarisch voor de Champions League. „Dat is deze competitie, je moet perfect zijn.”