Sport/Tennis
1803698485
Tennis

Vier Nederlandse tennissers stranden in kwalificatie Rotterdam

Robin Haase is er wel bij in Rotterdam

Robin Haase is er wel bij in Rotterdam

ROTTERDAM - Het aantal Nederlandse tennissers in het ATP-toernooi van Rotterdam blijft beperkt tot twee: Robin Haase en Tallon Griekspoor.

Robin Haase is er wel bij in Rotterdam

Robin Haase is er wel bij in Rotterdam

Vier landgenoten probeerden zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi te plaatsen, maar ze werden zaterdag allemaal uitgeschakeld in Ahoy.

De 31-jarige Miliaan Niesten moest het in drie sets afleggen tegen de Duitser Yannick Maden: 6-0 1-6 3-6. Ryan Nijboer (20) was kansloos tegen het Australische talent Alexei Popyrin: 2-6 4-6. De 19-jarige Jesper de Jong ging strijdend ten onder tegen de 17 jaar oudere Duitser Philipp Kohlschreiber: 5-7 6-7 (4). Botic van de Zandschulp (24) verloor van Gregoire Barrere uit Frankrijk: 4-6 6-7 (5).

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Haase en Griekspoor met een wildcard toegelaten. Haase neemt het komende week in de eerste ronde op tegen de Belg David Goffin, Griekspoor treft Filip Krajinovic uit Servië.

Middelkoop

Matwé Middelkoop heeft met zijn Braziliaanse dubbelpartner Marcelo Demoliner de finale bereikt van het ATP-toernooi in Córdoba.

Op het Argentijnse gravel rekende het duo in de halve finale af met Ariel Behar uit Uruguay en de Ecuadoraan Gonzalo Escobar: 6-4 6-3. Middelkoop en Demoliner nemen het zondag in de finale op tegen het Argentijnse koppel Leonardo Mayer/Andrés Molteni.

De 36-jarige Brabander en zijn Braziliaanse dubbelpartner beleefden tot nu toe een teleurstellend seizoen. Op alle toernooien waaraan ze meededen, vlogen ze er meteen uit. Zo verloren Middelkoop en Demoliner in de eerste ronde van de Australian Open van het Amerikaanse duo Tennys Sandgren/Jackson Withrow.