Sport/Schaatsen
1805567
Schaatsen

Verbij: 'Ireen Wüst had best wat beter mogen nadenken'

Kai Verbij

Kai Verbij

Kai Verbij is ervan overtuigd dat er ook volgend seizoen weer een aantal sterke, gesponsorde schaatsteams in Nederland zijn, maar 23-jarige schaatser stak zijn mening over de situatie rond Ireen Wüst niet onder stoelen of banken.

Kai Verbij

Kai Verbij

"Er vertrekt met Team Justlease weer een hartstikke mooie sponsor en ook nog eens met een negatief beeld. Dat schrikt andere bedrijven misschien af. Er is van veel kanten niet handig gecommuniceerd", zegt Verbij na afloop van de wereldbekerfinale in Minsk.

Frustratie

"Ik snap de situatie van Wüst. Maar ik vind dat ze best wat beter had mogen nadenken voordat ze in de media haar frustratie uitte over dat ze niet was gevraagd voor een mogelijk nieuw team. Dit gaat niet alleen haar aan."

De man uit Leiderdorp vervolgt: "Ik denk dat de schaatssport nog steeds mooie mogelijkheden biedt om je bedrijf te promoten. Negen van de tien sponsors gaan tevreden weg, nadat ze hun doelen hebben bereikt. Het kan uiteraard op verschillende manieren, maar ik denk dat een bedrijf als Jumbo het wel goed doet door voor een lange tijd aan te blijven. Daar spreekt vertrouwen uit en het creëert rust. Daarnaast kan het bedrijf zo ook nog beter zijn naam vestigen."