Nieuws/Sport
1809059
Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op gratis kaarten voor ARTIS en Micropia

Talentboek: Van der Kruk echte doorzetter

Amber van der Kruk: "Ik richt me nu eerst op het EK, dit jaar in Dublin."

Amber van der Kruk: "Ik richt me nu eerst op het EK, dit jaar in Dublin."

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat parazwemster Amber van der Kruk (17) uit Julianadorp.

Amber van der Kruk: "Ik richt me nu eerst op het EK, dit jaar in Dublin."

Amber van der Kruk: "Ik richt me nu eerst op het EK, dit jaar in Dublin."

Toen Van der Kruk haar A-diploma zwemmen had gehaald, kreeg zij te horen dat dat vanwege haar verstandelijke beperking (IQ van 54) het hoogst haalbare was. Met die boodschap nam ze geen genoegen. Na lang doorzetten en met eindeloos veel geduld – ’het kost me door mijn beperking veel moeite en tijd om iets aan te leren’ - mocht ze ook haar B-diploma in ontvangst nemen.

Maar ook dat was niet haar eindstation. Ze ging wedstrijden zwemmen. Met succes. „Ik maak nu deel uit van de Johan Cruijff talentenselectie, zeg maar het voorportaal van het Nederlands paralympisch team”, aldus Van der Kruk, die inmiddels zes nationale titels (categorie S14) op zak heeft.

Ze leidt een druk leven. „Soms ben ik ’s ochtends al om zes uur in het zwembad. Ik train in Amersfoort en Alkmaar.” Daarnaast zit zij op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Den Helder.

Van der Kruk hoopt in 2020 deel te nemen aan de Paralympics in Tokio. „Maar ik richt me nu eerst op het EK, dit jaar in Dublin. Om me te plaatsen moet ik limieten halen. Ik moet veel trainen en wedstrijden zwemmen. Ik reis 1000 kilometer per week en moet vaak in hotels overnachten. Dat kost me alles bij elkaar 5000 euro. Hopelijk willen mensen me helpen om dat bedrag bij elkaar te krijgen.”

Financiële ondersteuning is nog altijd onontbeerlijk voor onze talenten. U kunt ze daarbij helpen. Met uw donatie aan Amber van der Kruk maakt u bovendien kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals vier toegangskaarten voor ARTIS en Micropia. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl.

Daarnaast is het ook mogelijk om Van der Kruk structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Amber van der Kruk te ondersteunen naar talentboek.nl.