Sport/Tennis
1809717246
Tennis

Groeneveld: ’Schandalig en belachelijk’

Sven Groeneveld in gesprek met Maria Sharapova.

Sven Groeneveld in gesprek met Maria Sharapova.

NEW YORK - Het is Sven Groeneveld al jaren een doorn in het oog dat een tenniscoach geen licentie nodig heeft om een speler te mogen begeleiden. „En dan heb ik het over het hoogste niveau. Onze scheidsrechters hebben wel een diploma nodig, onze coaches niet. Dat vind ik schandalig en belachelijk.”

Sven Groeneveld in gesprek met Maria Sharapova.

Sven Groeneveld in gesprek met Maria Sharapova.

Groeneveld is niet alleen coach, maar ook een soort vakbondsleider in zijn beroepsgroep. „Ik heb al heel lang een enorme behoefte aan het professionaliseren van deze tour. Het is mijn doel dat iedere profspeler een coach heeft met een licentie, want zijn rol is cruciaal.”

„Kun je je voorstellen dat mensen in een auto stappen zonder rijbewijs? Als jij naar de dokter moet, ga je dan naar een dokter met een diploma? Of maakt het je niet uit? In het tennis wordt geen waarde gehecht aan de coach. Dat moet veranderen en daar vecht ik voor. Spelers verdienen goed opgeleide coaches om zeker te weten dat ze in goede handen zijn. Met goede coaches bescherm je de speler en dus ook het tennis. Door geen regels te hebben op hoogste niveau, laat je ruimte voor misbruik.”

Lees in De Telegraaf van donderdag of in de link hieronder een interview met Sven Groeneveld: