Nieuws/Sport
1810368
Sport

HSV zet rebellerende speler terug

Braziliaan Walace (r).

Braziliaan Walace (r).

Hamburger SV heeft de Braziliaanse middenvelder Walace teruggezet naar het tweede elftal. 

Braziliaan Walace (r).

Braziliaan Walace (r).

De 22-jarige Walace weigerde afgelopen weekeinde om centraal achterin te spelen, iets wat de nieuwe trainer Christian Titz hem had gevraagd. De Braziliaan ging zaterdagochtend na de training naar huis en was daarom niet in het Volksparkstadion aanwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (1-2).

"We kunnen niet tolereren dat een speler thuis zit, terwijl zijn collega's vechten tegen degradatie'', zei technisch directeur Bernhard Peters. "Walace heeft afgelopen week niet aan zijn contractuele verplichtingen voldaan.''

HSV dreigt voor het eerst te degraderen uit de Bundesliga. De voormalige topclub uit Hamburg zakte afgelopen weekeinde naar de laatste plaats, zeven punten van een 'veilige' positie. Met Titz is HSV al toe aan de derde trainer van dit seizoen. Ook binnen het bestuur vonden heel wat wisselingen plaats.

Verdediger Kyriakos Papadopoulos werd tegen Hertha gepasseerd door de nieuwe trainer en deed in de media geen moeite zijn frustratie daarover te verbergen. De Griek moet zich na de interlandperiode daarvoor verantwoorden in Hamburg.