Sport/Autosport
1811065473
Autosport

Hamilton sneert opnieuw richting Verstappen

Lewis Hamilton en Max Verstappen op archiefbeeld.

Lewis Hamilton en Max Verstappen op archiefbeeld.

Lewis Hamilton haalde na de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico al venijnig uit richting Max Verstappen en deed dat zondag na de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez opnieuw.

Lewis Hamilton en Max Verstappen op archiefbeeld.

Lewis Hamilton en Max Verstappen op archiefbeeld.

De Mercedes-coureur concludeerde op zaterdag dat de Nederlander een flinke fout had begaan door niet te remmen onder een gelevlagsituatie. Het koste Verstappen uiteindelijk zijn pole position, aangezien hij een gridstraf van drie posities kreeg.

„Max had daar niet vol gas hoeven gaan, want hij had pole position eigenlijk al”, aldus dat de 34-jarige Brit. „De FIA moest hier strikt optreden. Gelukkig waren er geen marshalls op de baan.”

Na zijn tiende zege van het seizoen nam Hamilton Verstappen opnieuw op de korrel. Beide heren waren in de eerste bocht- zonder veel schade - met elkaar in aanraking gekomen en dat kwam volgens de WK-leider door de Nederlander. „Iedere coureur is anders. Sommigen zijn heel slim, sommigen agressief en anderen een beetje dom”, stelde Hamilton tijdens de persconferentie na afloop van de race.

Bekijk hier het moment met Lewis Hamilton:

„Ik geef sommige coureurs ook meer ruimte, bij anderen hoeft dat helemaal niet. En bij Max? Ik geef hem vaak extra ruimte. Want bij hem is de kans groot dat je elkaar raakt. Ik denk niet dat hij het met opzet doet, maar hij heeft een soort magneet voor dit soort situaties. Hij trekt het aan. Ik laat altijd veel ruimte vrij bij Max. Dat is gewoon het slimste om te doen.”

Max Verstappen en Lewis Hamilton raakten elkaar in de eerste bocht en belandden op het gras.

Max Verstappen en Lewis Hamilton raakten elkaar in de eerste bocht en belandden op het gras.

Vettel was het met Hamilton eens. „Van mij mag je het antwoord van Lewis kopieren-plakken”, aldus de Duitse Ferrari-coureur, die tweede werd.

Bottas

Verstappen finishte in Mexico-Stad uiteindelijk als zesde. Het was het hoogst haalbare resultaat nadat hij bij een duel met Valtteri Bottas een lekke band had opgelopen. „Verstappen verscheen in bocht dertien uit het niets en ik kan op zo’n moment niet in het niets verdwijnen, hè”, stelde de Fin over het voorval met zijn Red Bull-concurrent.

„Hij dook in het gat en we raakten elkaar. Ik kon hem echt niet ontwijken, dus hij heeft die lekke band zelf veroorzaakt. Zeker. Maar, ik weet het niet. Elke rijder is anders. Sommigen rijden aggressief, andere wat minder.”

Verstappen

Verstappen nam Bottas op zijn beurt weinig kwalijk en vond ook niet dat hij zelf te veel risico had genomen met zijn fraaie inhaalmanoeuvre in het stadiongedeelte. ,,Ik heb nog niks teruggezien, maar toen ik naast Bottas zag had ik al het gevoel dat hij aan het insturen was. Ik denk dat hij mij pas heel laat zag. Het was een heel brede bocht, dus ik kon er makkelijk in. Ineens voelde ik een tik op mijn achterwiel en had ik een lekke band.”

Over het duel met Hamilton vlak na de start zei Verstappen het volgende: ,,De start was goed. Hamilton kwam buitenom weer terug, remde heel diep die bocht in en toen moest ik van de baan af om hem te ontwijken.”

Bekijk hier het moment met Valtteri Bottas:

Bekijk hier het moment van Verstappen in de kwalificatie: