Nieuws/Sport
1811437
Sport

Internationals slapen onder KNVB-dekbed in nieuwe onderkomen

Koeman blij met Zeist: 'Hier horen we nu echt thuis'

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Uitgerekend onder de kersverse bondscoach Ronald Koeman is Oranje na ruim dertig jaar weer terug in Zeist. "En daar ben ik blij mee, ondanks dat ik het als international altijd geweldig naar mijn zin heb gehad in Noordwijk", zegt de opvolger van Dick Advocaat.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

"Maar het voetbal is bij ons leidend. In Zeist hebben we alles bij de hand, prachtige velden bijvoorbeeld. Maar ook een nieuw medisch centrum waar we alles kunnen meten. Hier horen we nu echt thuis."

Dartbord

Koeman moet van Oranje weer een hecht team maken dat gaat meedoen aan het EK 2020. Een rondleiding door het Woudschoten Hotel, de nieuwe slaapplaats van de internationals, gaat langs een grote gezamenlijke ruimte waar de internationals hun vrije tijd kunnen doden. Grote televisies om FIFA te spelen op de PlayStation, maar ook een dartbord en een ouderwetse tafeltennistafel. Aan de muren hangen foto's met juichende internationals op de WK's van 2010 en 2014, waar Oranje respectievelijk als tweede en derde eindigde. Een bezoekje aan een hotelkamer leert dat de voetballers onder een dekbed met een oranje logo van de KNVB slapen.

De bedden van de internationals.

De bedden van de internationals.

Teambuilding

Koeman wil aan teambuilding doen, op en buiten het voetbalveld. Daar heeft hij journalisten niet echt bij nodig. Onder zijn leiding verzamelen de internationals weer in besloten kring, zonder televisieploegen voor de deur. De meeste trainingen in de aanloop naar de oefenduels met Engeland en Portugal zijn ook maar een kwartiertje open voor de media. "Ik denk namelijk dat we zo beter met elkaar kunnen werken", verklaart de bondscoach. "En zo gaat het in het buitenland ook. En bij clubs als Ajax, PSV en Feyenoord trouwens ook steeds meer."