Nieuws/Sport
1811514
Sport

Vraagtekens onder de lat bij Engeland

West Ham United-doelman Joe Hart.

West Ham United-doelman Joe Hart.

Bij veel WK-deelnemers staat wel vast welke keeper het doel verdedigt in Rusland, maar de Engelse bondscoach Gareth Southgate moet daarin nog een keuze maken.

West Ham United-doelman Joe Hart.

West Ham United-doelman Joe Hart.

Southgate heeft liefst vier keepers opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen het Nederlands elftal en Italië. "De concurrentie is groot, de verschillen zijn klein", zei de bondscoach.

Zes kandidaten

Joe Hart gold als de vaste nummer 1 in het Engelse elftal, maar de 75-voudig international moest dit seizoen bij West Ham United zijn basisplaats afstaan aan de Spanjaard Adrian. Hart speelde vorige week tegen Burnley zijn eerste competitiewedstrijd in bijna bijna vier maanden en kreeg prompt drie doelpunten tegen (0-3). De keeper van Burnley, Nick Pope, zit voor het eerst bij de nationale ploeg. Southgate heeft met Jack Butland en Jordan Pickford nog twee doelmannen opgeroepen.

Tom Heaton en Fraser Forster komen ook in aanmerking voor de WK-selectie. "Ik ga daar nu nog geen keuze in maken, ik geef de jongens de kans mij te overtuigen", zei Southgate. "Maar voor het toernooi stellen we wel een duidelijke rangorde vast."