Sport/Voetbal
1811576454
Voetbal

Geen geluidsbandje, maar eindelijk echte voetbalfans in Eredivisie

Eindelijk weer publiek.

Eindelijk weer publiek.

Een primeur voor het Koning Willem II-stadion. Geen geluidsbandje, maar eindelijk echte voetbalsupporters die kunnen juichen bij Willem II en RKC. De Brabantse derby, die om 18:45 is begonnen, wordt bijgewoond door zo’n 2000 supporters.

Eindelijk weer publiek.

Eindelijk weer publiek.

Bij alle wedstrijden dit weekeinde in de Eredivisie mogen de thuisclubs een een beperkt aantal fans naar binnen laten, in het kader van een grootschalige landelijke pilot.

Seizoenkaarthouders van Willem II konden zich sinds vorige week zaterdag aanmelden voor een toegangsbewijs voor het duel met RKC. De eerste 1800 à 1900 kaarten waren snel vergeven, donderdag op de dag voor de wedstrijd werden de laatste kaarten geclaimd.

Volg alle duels via ons scorebord met de doelpuntenmakers, tussenstanden en uitgebreide statistieken.

Vrijwel alle bezoekers moeten vooraf een sneltest doen en mogen naar binnen als ze negatief testen op het coronavirus. Alleen kinderen tot en met 11 jaar mogen zonder test naar binnen. Alle toeschouwers moeten op de tribunes 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook familieleden. Ze mogen hun mondkapje af doen zodra ze zitten.

De Brabantse derby tussen Willem II en RKC zou om 20.00 uur beginnen, maar is in verband met de avondklok en het toestaan van publiek vervroegd naar 18.45 uur.