Sport/Wielrennen
1812019240
Wielrennen

Video: Kelderman en Hindley klungelen met jasje op Stelvio

Jai Hindley viel bijna op zijn plaat.

Jai Hindley viel bijna op zijn plaat.

In de Giro d’Italia trok Sunweb-renner Jai Hindley samen met Tao Geoghegan Hart en Rohan Dennis van INEOS Grenadiers in de aanval. De jonge Australiër probeerde op de ijzige Stelvio al voor de top zijn jasje aan te trekken, maar slaagde daar niet in. Hij kwam zelfs bijna ten val. Opvallend: ook ploegmaat Wilco Kelderman, die eerder al moest lossen maar wel virtueel in het roze reed, kampte met hetzelfde probleem.

Jai Hindley viel bijna op zijn plaat.

Jai Hindley viel bijna op zijn plaat.

Hindley reed samen met Hart en Dennis voorop op de mythische Stelvio, waar de temperaturen tegen het vriespunt zaten. Tussen muren van sneeuw baanden ze zich een weg naar de top.

Hindley probeerde op een eindje van de top al zijn jasje aan te trekken, maar de Australiër slaagde daar maar niet in. Het was zelfs zo erg dat hij bijna ten val kwam terwijl hij achter zijn rug de tweede mouw van het jasje aan het zoeken was.

In de afdaling had Hindley dan toch zijn jasje aan, maar...de rits kreeg hij niet tijdig dicht. En dus dook hij in de koud naar beneden met een wapperend jasje.

In de achtergrond prutste zijn geloste ploegmaat Wilco Kelderman ook minutenlang met zijn jasje. Ook de Nederlander begon de afdaling zonder een dichtgeritst jasje. Later gooide hij hem maar helemaal weg.