Nieuws/Sport
1812110
Sport

Vermoeide Lennart Thy overdonderd door wereldwijde aandacht

VVV-held: 'Supertrots? Nee, voor mij is dit normaal'

VVV-spits Lennart Thy.

VVV-spits Lennart Thy.

VVV-spits Lennart Thy sprak dinsdagmiddag voor het eerst na zijn stamceltransplantatie vorige week donderdag in het ziekenhuis van Keulen. De Duitse aanvaller zat er vermoeid bij. "Het is mooi dat iedereen zo positief is en dat mensen plots donor willen worden."

VVV-spits Lennart Thy.

VVV-spits Lennart Thy.

Thy had echter niet verwacht dat hij wereldwijd bekend zou worden door zijn heldendaad. "Nee, voor mij is het normaal om een mens te helpen. Het is ook niet zo dat ik me supertrots voel", aldus Thy, die samen met zijn trainer Maurice Steijn de Nederlandse en Duitse pers te woord stond.

Steijn heeft besloten om samen met de andere stafleden eveneens stamceldonor te worden. Niet op aanraden van Thy overigens. Thy: "Ik heb er nog niet zelf met mensen over gesproken. Iedereen moet dat zelf bepalen." Door de actie van Thy hebben inmiddels meer dan twintigduizend mensen zich aangemeld om bloed af te staan voor de ernstig zieken onder ons.

"Fantastisch, het is ook maar een kleine moeite." Thy keerde maandag terug bij VVV en traint voorlopig apart. "Ik verwacht dat ik tegen FC Twente op 1 april er weer bij ben. Op dit moment voel ik me nog slap. Dat is ook normaal als je een week iedere dag hormonen hebt moeten inspuiten."