Nieuws/Sport
1812924
Sport

Turkse eigenaar betaalde spelers contant en bood ook trainer cash geld aan

Oliseh: 'Zwart geld circuit bij Fortuna'

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

Bij Fortuna Sittard is een zwart geld circuit gecreëerd door de Turkse eigenaar Isitan Gün. Dat laat oud-Ajacied Sunday Oliseh via zijn advocaat weten tijdens de arbitragezaak die de Nigeriaanse coach tegen zijn Limburgse werkgever heeft aangespannen.

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

Tijdens de arbitragezaak in Zeist begon Oliseh meteen met vuurwerk door te stellen dat spelers cash bonussen en andere betalingen kregen van de eigenaar en dat ook hem diverse keren zwarte betalingen zijn voorgesteld. Oliseh stelt dat de club hem is gaan wegpesten, toen hij daar zijn beklag over deed en niet wilde meewerken.

De voormalige WK-ganger, die sinds een aantal weken op non-actief staat bij Fortuna en wiens contract in de ogen van de Fortuna-leiding wegens wangedrag moet worden ontbonden, verklaart ook dat Gün hem naast zijn ‘normale’ contract ook maandelijks zwart betalingen wilde doen.

Belastingdienst

Oliseh zegt alles te hebben geweigerd, omdat hij geen problemen wilde met de belastingdienst. Toen hij Gün vroeg waarom er niet via de salarisstrook werd betaald, zou de Turk hebben gezegd dat het hem drie keer zoveel geld zou kosten als hij de bonussen moest bruteren. Later zijn de betalingen alsnog op de loonstrook gezet.

Volgens Oliseh hebben er meer zaken afgespeeld die het daglicht niet kunnen verdragen of die in strijd zijn met de bealingen van de wereldvoetbalbond FIFA. Zo zegt Oliseh dat er spelers zijn binnengekomen via een spelersmakelaar die tegens mede-eigenaar is van Fortuna. Hij trof soms spelers aan in de kleedkamer die hij niet kende. Dat bleken aankopen te zijn die via de mede-eigenaar waren binnengehaald.

Koud water in douche

Fortuna ging Oliseh zo zwaar pesten dat ze hem koud water in de douche gaven en hem steeds slechter eten gaven. Van het koude water in de douche werd hij naar eigen zeggen ziek.

De advocaten van Fortuna komen later vanmiddag in actie met hun eigen beschuldigingen aan het adres van Oliseh. De integriteitscommissie van de KNVB heeft volgens het kamp Oliseh inmiddels een onderzoek ingesteld naar de financiële handel en wandel van Fortuna Sittard.