Sport/Wielrennen
1813119461
Wielrennen

Wereldkampioen Evenepoel kiest in 2023 niet voor de Tour, maar de Giro

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel

BRUSSEL - De Belgische wielrenner Remco Evenepoel rijdt volgend jaar de Giro d’Italia, maakte zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl bekend. De 22-jarige wereldkampioen lijkt daarmee de Tour de France over te slaan. Evenepoel won dit najaar al de Ronde van Spanje.

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel

„Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus Evenepoel in een video via Instagram waarin hij zijn deelname aan de Giro toelicht. „Het zal een speciale editie zijn omdat ik de regenboogtrui draag. Ik hoop jullie snel te zien in Italië, we hopen het weer goed te gaan doen.” Evenepoel zegt niks over een deelname aan de Tour de France.

Het was enkele maanden spannend welke keuze Evenepoel zou maken. „Ik weet dat sinds mijn overwinning in de Vuelta veel mensen me snel in de Tour de France willen zien”, zei hij eerder. „We zullen eerst de routes van beide rondes bestuderen en met name het aantal bergetappes en tijdritten. Pas als we dat weten kunnen we een beslissing nemen.”

Weinig tijdritkilometers in Tour

Uit het Tourschema bleek dat de komende editie zeker geen ronde voor tijdrijders is, met maar één lastige race tegen de klok. De Giro d’Italia, met heel wat meer tijdritkilometers, leek daarom al meer geschikt voor de Belg.

Evenepoel haalde vorig jaar bij zijn debuut in de Giro het einde niet. In de Ronde van Spanje was hij dit jaar echter ongenaakbaar. De oud-voetballer van Anderlecht en PSV schreef twee etappes op zijn naam en werd de eerste Belgische winnaar van een grote ronde in 44 jaar. Als wereldkampioen mag hij tot aan de volgende WK de regenboogtrui dragen.